null

RESTORAN ZLATNI ZALAZ

Restoran Zlatni Zalaz pravi je izbor za Vas i Vaše želje, smješten na jednom od najljepših dragulja na Jadranu, na otoku Rabu u Supetarskoj Dragi između pješčanog Lopara i povijesnog Raba. Restoran Zlatni Zalaz jedan je od najpopularnijih i najpoznatijih restorana na otoku Rabu i šire. Iz restorana se izdvaja prekrasan pogled na more, vrlo ljubazno osoblje i izvrstan izbor jela.
Želite li kušati neka od najpoznatijih mediteranskih jela ili mesnih specijaliteta koje priprema jedan od najboljih kuhara Nikola Buza-Vidas i njegov tim, uz dobar izbor vina i svježih namirnica, restoran Zlatni Zalaz pravo je mjesto za vas. Prekrasna atmosfera restorana s jedinstvenim i posebno dizajniranim jelovnicima namijenjena je užitku svakog pojedinca.

Hranu pripremaju: Nikola Buza-Vidas i Nikola Lušić

null

DORUČAK

8:30-10:30

Dođite i doručkujte u našem restoranu i uživajte u prekrasnom izlasku sunca. Doručak se poslužuje na principu švedskog stola, a možete birati iz širokog spektra povrća, voća, jogurta i kolača.

Doručak je uključen u cijenu smještaja.

null

MENI

Želite li kušati nešto netradicionalno? Dođite i kušajte naš jelovnik. Nudimo izvrsne startere – sashimi, carpacio i ostale delikatese. Isprobajte naš izbor predjela i uživajte u okusu svježe ribe. Kao glavno jelo, ne zaboravite kušati buzaru, crni rižoto ili fini odrezak pripremljen na jedinsteven način.. Naši konobari rado će vas savjetovati – pogledajte naše savjete u nastavku.

null

BAR NA BAZENU

BAR NA BAZENU – savršeno mjesto za odmaranje i upijanje sunca, prekrasan način opuštanja koji je omugućen našim gostima.

Uživajte u očaravajućim pogledima, udobno se smjestite I probajte osvježavajuće koktele ili dopustite nama da vam poslužimo jedinstvene napitke iz našeg izbora.

Prekrasni pogledi učinit će vaš dan potpunim, dok uživate u raznovrsnim ukusnim laganim obrocima, omogućujući vam da uživate u objedovanju na bazenu te jelovnikom koji su razvili jedni od najboljih kuhara na Rabu.

null

DOGAĐANJA I VJENČANJA

Tražite li lokaciju ili restoran kako biste imali prekrasna intimna vjenčanja ili događaje kao što su krštenje, prva pričest ili krizma vaše djece, možda organiziranje obiteljskih ručkova i rođendana ili okupljanje i podsjećanje na školske dane kao što su proslave mature ili samo romantična večera za dvoje?

Pozivamo vas da budete jedni od brojnih entuzijastičnih posjetitelja koji će pamtiti Zlatni Zalaz na otoku Rabu do kraja života kao jednu od najboljih odluka koje su ikada donijeli.

Za više detalja kontaktirajte nas na e-mail: restaurant@zlatnizalaz.hr ili na telefon: +385912057532

null

Recenzije

NAŠI SAVJETI

Vitello tonnato je talijansko (Piedmontese) jelo od hladne, narezane teletine prekrivene kremastim umakom od majoneze s okusom tune. Poslužuje se rashlađeno ili na sobnoj temperaturi, uglavnom ljeti, kao glavno jelo talijanskog obroka ili kao “iznimno elegantan antipasto za razrađenu večeru.” Također je vrlo popularan u Argentini, gdje je poznat kao vitel toné , a smatra se tradicionalnim božićnim jelom.

Crni rižoto može se naći u raznim oblicima (ili receptima) u mnogim mediteranskim destinacijama. U Španjolskoj je poznat kao arroz negro koji je više u skladu s paellom od plodova mora. To je jelo u Veneciji, poznato kao rižoto nero di seppia, a još je najvjerojatnije kako je stiglo u Hrvatsku zbog Mlečana koji su imali snažnu prisutnost duž dalmatinske obale od 14. do 17. stoljeća. I danas ćete ga pronaći na jelovniku skoro svakog restorana duž obale.

Buzara – Uz hrvatsku obalu naići ćete na  buzaru na većini jelovnika. Bijela buzara se pravi s češnjakom, maslinovim uljem / maslacem, bijelim vinom i peršinom, a to se klasično radi s dagnjama “dagnje na buzaru”. “Crvena buzara” se obično pravi s škampima “škampi na buzaru”; Opet, kao i mnoga hrvatska jela, možete pronaći odstupanja diljem Mediterana; u Veneciji, jedno od njihovih potpisanih jela je “špageti alla busara”, koja potječe iz Dalmacije i Istre. Rakovi su svakodnevno dolazili svježe u Veneciju iz obližnje Rijeke.

Carpaccio je jelo od mesa ili ribe (kao što su govedina, teletina, divljač, losos ili tunjevina), tanko narezane, što je sirovo i služi uglavnom kao predjelo. Izumio ga je 1950. Giuseppe Cipriani iz bara Harry’s u Veneciji i popularizirao tijekom druge polovice dvadesetog stoljeća. Govedina je poslužena s limunom, maslinovim uljem i bijelim tartufom ili parmezanom. Kasnije je taj termin proširen na jela s drugim sirovim mesom ili ribom, tanko narezan i poslužen s limunom ili octom, maslinovim uljem, solju i mljevenim paprom.

Hobotnica na žaru – nježna, lagano začinjena i pečena hobotnica koja ima nevjerojatan okus!

REZERVIRATI STOL

Please prove you are human by selecting the Heart.